GREEN CARD BAŞVURUSU !!

GREEN CARD NEDİR?

GREEN CARD BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?



       Green Card denildiği zaman akla tek gelmesi gereken ülke  Amerika'dır. Her sene ama sadece yılda bir kere Amerika'nın yapmış olduğu çekiliş ile birçok insan Green Card sahibi oluyor. Green Card başvurularını her millet yapamıyor tabi ki. Mesela Amerika'da çok fazla nüfusa sahip olan milletler bu çekilişin dışında bırakılıyor. Bunlar Meksika, Peru, Dominik Cumhuriyeti, Brezilya, Kolombiya gibi...
      Her yıl 55.000 kişiye çıkan Green Card ile Amerika vatandaşlarının sahip olduğu bir çok hakka sahip olabiliyorsunuz. Bunlar ; Amerika'da yaşama hakkı , yerleşme hakkı ve çalışma hakkı gibi... Ayrıca Green Card size çıktığında otomatik olarak eşiniz ve 21 yaş altında çocuklarınızda Green Card sahibi olabiliyor.

     Green Card başvurusu yapacağınız zaman kesinlikle hiç bir siteye güvenmeyin. Arama motorlarına Green Card başvurusu yazdığınızda bir çok dolandırıcı siteyle karşılaşacaksınız. Bazıları sizden başvuru için para bile isteyebilir. Unutmayın ki Green Card başvurusu bedavadır!!!!!!!!

 Peki hangi site gerçek Amerika Green Card başvuru sitesidir?? 
-Şekil 1-

 Sadece arama motoruna DVLOTTERY diye yazmanız yeterlidir. Bu sayfa Amerika Birleşik Devletleri'ne ait orijinal sitedir.Başvurular her sene ekim, kasım aylarında 1 ay'lık açılan bir sürede gerçekleşiyor.


         Arama motoruna DVLOTTERY yazdıktan sonra ilk çıkan siteye tıklıyorsunuz ve sayfa açılıyor. Karşınıza 3 buton çıkacak.Bunlar; DV-2008 instructions, photo tool ve begin entry.
                                                                           


  




Öncelikle başvuru yaparken bir adet Green Card için çektirmiş olduğunuz fotoğrafın bilgisayarınızda bulundurmanız gerekli.En önemlisi fotoğrafınızın boyutlarının kesinlikle  600x600 olması lazım.

   Arka fon beyaz, yüzünüz ve kulaklarınız net görünür biçimde, saçlar kulakların arkasında olmalıdır  ve de bu fotoğrafın 6 ay içinde çekilmiş olması lazım yani klasik bir pasaport fotoğrafı diye düşünebilirsiniz. Eğer fotoğrafın boyutundan emin değilseniz 
-Şekil 2-
1.adım  Photo Tool'a tıklayın, 2.adım  Start Photo Tool , 3.adım Choose Photo, 4.adım bilgisayara yüklemiş olduğunuz fotoğrafınızı seçin, 5. adım Crop Photo diyip masaüstüne kaydedin. Zaten fotoğrafınız 600x600 ise size onay verecektir ve bu demektir ki Green Card başvurunuzu artık yapmaya başlayabilirsiniz.
    
    Başvuru yaparken başta söylemiş olduğum ana sayfada ki Begin Entry'e  tıklamanız gerekli. Daha sonra karşınıza kutunun içinde bir kod çıkacak, kodu aynı şekilde büyük harfe ve küçük harfe duyarlı olarak yazıp Submit'e tıklıyoruz.(Şekil 2)

Yeni açılan sayfada adınızın, soyadınızın, adresinizin sorulduğu bir sayfa çıkacak.
(Şekil 3)

Not: Bütün bilgileri Türkçe karakter kullanmadan büyük harflerle yazmanız gerekiyor. Sadece E-mail adresinizi küçük harflerle yazabilirsiniz.

-Şekil 3-

                                                                                     



1. adım İlk önce soyadınızı sonra adınızı yazıyorsunuz. Dikkat! Eğer 2. bir isminiz yoksa Middle Name kutusunu boş bırakmanız yeterli değil, Middle Name kutusunun altında küçük bir kutu daha göreceksiniz ve oradaki No Middle Name kutucuğuna tıklamanız gerekli.  



2. adım Cinsiyetinizi giriyorsunuz. Erkek ise Male, bayan ise Female' e tıklıyorsunuz.





-Şekil 4-



3. adım Doğum tarihinizi giriyorsunuz. Dikkat! Doğum tarihi olarak ta ilk önce doğduğunuz ayı sonra günü giriyorsunuz.Unutmayın ki  Amerika'da tarih yazılırken ilk önce ay sonra gün sonra da yıl yazılır.



4.adım Doğduğunuz şehri giriyorsunuz.

                                                                               




  


-Şekil 5-




5.adım Doğduğunuz ülkeyi giriyorsunuz.






6. adım Sadece <Yes> yazan butona      tıklamanız yeterli. Zaten kendisi tıklanmış  bir şekilde sayfaya geliyor.







-Şekil 6-





7. adım Bilgisayar' a Photo Tool da ayarlamış olduğunuz resmi seçip buraya yüklemeniz gerekiyor.Yükleyince kutunun içinde ya da kutunun hemen yanında fotoğrafın kısa bir bilgisi yazacak.Bu da demek oluyor ki yüklemeniz başarıyla onaylanmıştır. (Şekil 6)


8. adım Adres bilgilerinizi giriyorsunuz. (Şekil 7)
-Şekil 7-
          
         a. In Care Of ' u boş bırakıyorsunuz.
         
         b.Adress Line 1 ' e adresinizi yazıyorsunuz. Eğer adresiniz uzunsa
         
         c.Adress Line 2 'e de geçebilirsiniz. 
         
         d.Adresinizin olduğu şehri giriyorsunuz.
          
         e.Adresinizin olduğu ülkeyi giriyorsunuz.
         
         f. Posta kodunuzu giriyorsunuz.
          
        g.Adresinizin bulunduğu ülkeyi                 giriyorsunuz.




-Şekil 8-


9. adım Şu anda yaşamış olduğunuz ülkeyi giriyorsunuz.


10. adım Telefon numaranızı giriyorsunuz.


11. adım   a.E-mail adresinizi giriyorsunuz 
                
                  b.Tekrar E-mailinizin aynısı giriyorsunuz.










-Şekil 9-




12. adım En son diplomasını aldığınız okulu giriyorsunuz. Hala üniversite öğrencisiyseniz lise diplomasına sahip olduğunuz için High School Degree 'i seçmeniz gerekiyor. Zaten başvuru yapmak için en az lise diplomasına sahip olmanız gerekiyor.













-Şekil 10-

13. adım Medeni durumunuzu girmeniz gerekiyor. Evli değilseniz Unmarried , eğer evli iseniz 2 tane farklı seçenek göreceksiniz.

Birincisi 'Married and my spouse is NOT  a U.S citizen'. Eğer 'evliyseniz ve eşiniz  Amerika vatandaşı değil ise burayı tıklıyorsunuz.

İkincisi 'Married and my spouse is a U.S citizen' .Burada ise evliyseniz ve eşiniz bir Amerika vatandaşı ise tıklıyorsunuz.

 Zaten boşanmışsa da Divorced'u tıklıyorsunuz.
(Şekil 10)





-Şekil 11-
 14. adım Sahip olduğunuz çocuk sayısını  giriyorsunuz.Örneğin, çocuğunuz yoksa 0 , 2 tane varsa 2 gibi...

Continue diyip doldurma aşamasını bitirmiş bulunuyoruz.


Yeni açılan sayfa sizin girdiğiniz bilgilerin doğruluğunu son bir kez görüp,inceleyip,değiştirebilmeniz için oluşturulmuştur. Dikkat! Sayfada yanlış girdiğiniz herhangi bir bilgi varsa düzeltmek için Go Back To Part 1 ' e tıklamanız çok önemli! Eğer web sayfasının kendi geri git tuşuna basarsanız sayfa sizi komple başa atacak ve hiç doldurmamış gibi devam edecek.Unutmayın bilgi değişimi için           Go Back To Part 1 ' a tıklanılacak.
  Bilgilerinizi son bir kez kontrol ediyoruz        ( 7.adımdaki fotoğraf bilgisinde Photograph Received yazmalı.)
 Hepsinin doğruluğundan eminseniz Submit ' e tıklıyoruz.
    
     Yeni açılan sayfada üstte Submission Confirmation : Entry Received yazacak ve altında da  yeşil bir yazıyla Success! yazması gerekli. Bu 'başvurunuz başarıyla onaylandı 'anlamına gelmektedir. Bu sayfanın fotoğrafının çıktısını almanız gerekiyor, Print diyip çıktısını alabilirsiniz ya da  telefonunuzla sayfasının fotoğrafını çekebilirsiniz. Unutmayın ki orada yazan Confirmation Number sizin için önemli!

   Green Card sonuçları nasıl kontrol edilir?


    Green Card başvuruları genel olarak mayıs ayında açıklanıyor. Başvurular açıklandığında 
 size ait olan Confirmation Number ile dvlottery.state.gov/ESC sitesine girip kontrol edebilirsiniz. Açılan sayfada Continue butonuna tıkladıktan sonra karşınıza bir form gelecek. Burada dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var.
 Confirmation numarası 2018 ile başlayan 16 haneli bir numaradır. O numarayı tamamen büyük harflerle yazmanız gerekiyor. İsim kısmına da sadece soyadınızı büyük harflerle girmelisiniz sonra doğum tarihi kısmına sadece doğum yılınızı girmelisiniz. En son adım kutudaki  yazan kodu altında ki kutucuğa geçirmek ve Submit diyoruz,karşımıza sonuç sayfası geliyor.
2 türlü sonuç çıkıyor. Ya kazandığınızı anlatan ve üstünde sizin adınızın yazdığı bir mektup görürsünüz  ya da Has not been selected yazısını görürsünüz ve bu kazanamadığınız anlamına gelmektedir.

                                                                                                                                                                   
   Not :  Adres bilgilerinizi doldururken sürekli kullandığınız adresinizi vermeniz çok önemli çünkü Green Card size çıkarsa Amerika resmi evrakları evinize yollayacaktır.

   Not: Yukarıdaki başvuru bekar bir kişinin doldurabileceği şekilde doldurulmuştur. Eğer evli iseniz kendi başvuru sayfanızı doldurduktan sonra site sizi yeni bir sayfaya yönlendirecektir ve aynı aşamaları eşiniz ve çocuklarınız içinde doldurmanız istenilecektir.     Ör; Eşinizin fotoğrafı, eşinizin kimlik bilgileri, kendi bilgilerinizi doldururken sahip olduğunuz çocuk sayısına kaç tane yazdıysanız o kadar çocuk sayısı bilgileri açılacak ve tek tek onlarında fotoğrafları ve bilgileri girilmesi istenilecek.


Umarım sayfamdaki bilgiler başvuru sürecinize yardımcı olabilmiştir ve umarım Green Card size çıkar çünkü ben sizi tutuyorum ! :)

   
Not:Herhangi bir sorunuz için aşağıda bulunan kutuya 'yorum ekle' kısmına  yorum bırakmanız yeterlidir.Teşekkürler.. 


Comments

  1. Bende bu yil katilmayi dusunuyorum erkek kuaforuyum ama lise mezunu degilim ama belgelerim var kalfalik ustalik ne yapmam lazim birde email adresininde turce karakter olmasimi lazim bilgilendirirseniz tesekkurler

    ReplyDelete
  2. Green Card la ilgili değerli bilgiler için teşekkürler.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

AMERİKA VİZE BAŞVURU FORMU : DS-160

AMERİKA KONSOLOSLUĞUNA NASIL GİDİLİR ?