AMERİKA KONSOLOSLUĞUNA NASIL GİDİLİR ?

 

  İstanbul Amerika Başkonsolosluğuna nasıl gideceğinizi bilmiyorsanız şu an tam yerindesiniz!

  Adım adım Amerika Konsolosluğuna..



       İlk önce seni tebrik ediyorum sevgili çekirge.....
  Amerika vize randevusunu aldın, bu aşamaya kadar başarılı bir şekilde geldin ve artık zurnanın zırt dediği yerdesin. Sakin ol ve derin bir nefes al. Sen ki BÜT görmüş insansın, bir vize görüşmesi nedir ki? Şu Amerika'ya herkesi alıyorlar bir seni mi almayacaklar deyip kendine biraz olsun gaz ver.
Herkes sana ne yapman gerektiğini hatta ne yapmaman gerektiğini zaten şimdiye kadar söylemiştir.
Hatta ve hatta hayatında hiç konsolosluğa vize görüşmesine gitmemiş biri bile söylemiş olabilir çünkü millet olarak bilmeden, araştırmadan, görmeden yorum yapmaya, fikir vermeye ve insan yönlendirmeye pek bir meraklıyız. Sen, sen ol ilk önce araştır çekirge!!

-Brooklyn Bridge-  New York
      Ben Amerika vize başvurumu İstanbul'dan yapmıştım. İstanbul'da ki Amerika Konsolosluğu Avrupa Yakasında bulunmaktadır. Kendinize ait özel arabanız varsa zaten çok basit sadece Sarıyer yönüne doğru ilerleyeceksiniz. Kime sorsanız gösterir. Önemli olan otobüsle nasıl gideceksiniz ??

   İlk önce metrobüs ile gelenler için size en yakın metrobüs'e atlayıp Zincirlikuyu'ya kadar gideceksiniz sonra üst kata çıkacaksınız, metroyla gelenler içinde Gayrettepe'ye kadar gelip oradan Zincirlikuyu'ya geçebilirler.
Zincirlikuyu da yol 2 yöne gider. Yukarısı Sarıyer yönüne ya da birçoğunuzun bildiği üzere İstinye'ye, aşağısı da Beşiktaş yönüne doğru gider. Zincirlikuyu' nun direkt üstünde bulunan duraktaki otobüsler Beşiktaş'a gider. Sizin karşı tarafa yani Sarıyer otobüslerinin ya da Sarıyer minibüslerinin kalktığı durağa geçmeniz gerekiyor. Yolun karşı tarafına geçmek içinde Zorlu Center'a giden alt geçidi kullanabilirsiniz. Ayrıca orada zaten Sarıyer durağını gösteren levhaları göreceksinizdir sadece levhaları takip etmeniz yeterlidir. Not: Doğru durakta beklediğinizden emin olun ve sağa sola sorun, mesela Tarabya otobüsleri de aynı yönde ve ben yanlışlıkla Tarabya durağında beklemiştim. Durağın üstünde Sarıyer mi Tarabya mı olduğu zaten yazar, rastgele gidip bir durakta beklemeyin.


-Santa Barbara-

 Vize görüşmeniz sabah 10 da ise orada kendinizi 9 da olacakmış gibi ayarlayıp erken çıkın lütfen çünkü otobüsler her 10 dakikada bir gelmiyor ve o muazzam saatler, sabah işe gidiş saatleri olduğu için Maslak/Sarıyer yolu felç olabiliyor, özellikle İstanbul dışından gelen arkadaşlar için söylüyorum. Sakın geç kalmayın ve İstanbul trafiğini de hesaba katmayı unutmayın!

     Ben önceden hangi otobüsler Sarıyer yönüne doğru gidiyor diye bir araştırma yapmıştım ve 40B otobüslerinin Sarıyer'e gittiğini öğrenmiştim. Eminim başka otobüsler de gidiyordur ama siz yine de Sarıyer yazan otobüs şoförlerine sorup emin olun. Örnek: Abi bu otobüs İstinye Parka gider mi? Diye sorun. Gidip te sakın abi bu otobüs Amerika Başkonsolosluğuna gider mi diye sormayın yoksa sittin sete bir otobüse binemezsiniz. Otobüs beklemek istemezseniz de orada bazı Sarıyer minibüsleri Amerika Başkonsolosluğunun yakınında geçiyor, hangisi geçiyorsa (sorup!) ona binip gidebilirsiniz ya da ben uğraşamam kardeş deyip oradan bir taksiye de atlayabilirsiniz.



     Otobüse bindikten sonra eğer trafik yoksa yarım saat, trafik varsa 1 saat ya da 1 buçuk saat sürebiliyor. Benimki 45-50 dakika civarı sürmüştü. İstinye Park'tan bir sonraki durak olan Borsa İstanbul durağında indim. Aşağı deniz tarafına doğru yürümeye başlayınca benzin istasyonundan bir önceki sokağa yani sola dönüp poligon caddesine giriyorsunuz ve dümdüz ilerliyorsunuz. İlerleme boyunca sağa ayrılan yollar göreceksiniz. Siz erdem sokağına yokuş aşağıya ineceksiniz yanılmıyorsam 4.sağ olması lazım eğer ki karıştırırsanız o yol diğer sağa dönen yollara göre daha bir aşağıya yokuş oradan da anlayabilirsiniz. İnmeye başladıktan sonra hiç bir yere sapmadan dümdüz gidip yol bitince sola (yeni gün sokağına) giriyorsunuz, dümdüz yürüyüp o yol bitince karşınıza siteler çıkacak ve sitelerden aşağıya baktığınızda Amerikan konsolosluğunu göreceksiniz, aşağıya giden yol (kaplıcalar caddesi) direkt Amerikan Konsolosluğunun kapısının önünden geçiyor. Size uzun gibi gelen bu gidiş yolu aslında toplamda 10 dakika sürüyor.
-Manhattan- New York

    Amerikan Başkonsolosluğu önüne vardığınızda herkesi randevu saatlerine göre içeri aldıklarını göreceksiniz. Eğer randevunuz 10 da ise 9.45 de sıraya almaya başlıyorlar ve daha önce sıraya girmeniz mümkün değil.
     Sakin olun, sıranızı bekleyin. Orada sizin gibi vize için bekleyen bir sürü insan olucak. Onlarla konuşup rahatlayabilirsiniz. Bilgi alışverişi yapabilirsiniz.
 Amerika Konsolosluğu hakkında bilmeniz gereken en önemli şeylerden birisi yanınızda elektronik eşya sokamayacağınızdır. Telefon, mp3, tablet, kulaklık vs. eşyalarınızı konsolosluk karşısındaki kafelere emanet verebilirsiniz, 5 TL tutuyor. Bir poşetin içine eşyalarınızı koyuyorlar, vize görüşmeniz sona erdiğinde gidip geri alıyorsunuz. Eğer yanınızda birini getirdiyseniz ona da emanet edebilirsiniz. Size eşlik eden kişinin Amerika Başkonsolosluğu'nun bahçesine dahi girmesi yasaktır, o yüzden sizi kafelerde oturup beklemek zorundalar. Umarım iyi bir gün geçirirsiniz. Bol şanslar.
   
     Bir sonraki yazımda girdiğim Amerika vize sürecinden, mülakattan ve neler sorulduğundan bahsedeceğim. Bir sonraki yazı için takipte kalabilirsiniz.





İstanbul Amerika Başkonsolosluğu Adresi:

İstinye Mahallesi, Üç şehitler Sokak  No:2
İstinye 34460- İstanbul /Turkey
Phone: 90 (212) -335 90 00


P.S:  Emanetlerinizi cafelerden almayı unutmayın. :)


Not: Herhangi bir sorunuz için aşağıda bulunan kutuya 'yorum ekle' kısmına yorum bırakmanız yeterlidir. Teşekkürler.


Comments

  1. ELEKTRONIK CEP TLF KAFEYE VERDİN POŞETE KOYUYORLAR SENİN OLDUĞUNLA İLGİLİ SANA BİR FİŞ VERİYORLARMI VB NASIL O POŞETİN SANA AİT OLDUĞU SONRA KANITLANIYOR NASIL GÜVENLİ BİR YERMİ DETAYLI ACIKLARMISINIZ TEK BAŞIMA GELECEĞİM TELEFONU KAPTIRMAK İSTEMEM SEN HANGİ KAFEYİ TERCİH ETTİN BİRDEN FAZLA CAFE Mİ VAR
    AİLE OLARAK GELENLER AYNI ANDAMI İÇERİ ALINIYOR YOKSA TEK TEKMİ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aile yada değil farketmiyor 10 arlı alıyorlar içeri, grup mülakatı söz konusu 1v1 eskide kaldı

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

AMERİKA VİZE BAŞVURU FORMU : DS-160

GREEN CARD BAŞVURUSU !!